T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / MERKEZ - Siirt Olgunlaşma Enstitüsü

Enstitümüzün ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik toplantı Valimiz Sayın Dr. Kemal KIZILKAYA başkanlığında gerçekleştirildi.

 

İl Valimiz Sayın Dr. Kemal KIZILKAYA başkanlığında  Vali Yardımcımız Şeyma Aktaş Semiz ,İl Milli Eğitim Müdürümüz  Salih Sadoğlu ve İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Hıfzullah Canpolat’ın katılımıyla kurumumuzun ihtiyaçlarının değerlendirilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.Toplantıda kurum müdürümüz Elif Bobuş tarafından enstitümüzün faaliyetleri ve açılma aşamasında olan şal-şepik kumaşı dokuma atölyemiz hakkında brifing verildi.

Valimiz Sayın Dr. Kemal KIZILKAYA, Siirt Olgunlaşma Enstitüsünün ilimizin kadim kültürünü gün yüzüne çıkarmaya yönelik faaliyetlerinin önemli olduğunu belirterek kurumumuzun ihtiyaçları ve şal-şepik kumaşı dokuma atölyesinin faaliyete geçmesi konularında destek vereceklerini ifade etti.

Her aşamasında sabır ve el emeği olan, ilmek ilmek dokuma aşamasında maharet gerektiren ve ilimizin binlerce yıllık dokuma kültürünü yansıtan şal-şepik kumaşını atölyemizde dokuyabilmemiz ve bu kültürü yaşatabilmemiz için bizlerden desteğini esirgemeyen il valimiz Sayın Dr.Kemal KIZILKAYA’ya teşekkürlerimizi sunarız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.09.2024 - Güncelleme: 19.09.2024 15:31 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 2  kişi beğendi