MUTFAĞIM SİİRT
MUTFAĞIM SİİRT |
|
PROJE SÜRESİ: Kasım 2022- Ağustos 2024 |
|
PROJENİN AMACI Çalışma alanımız içerisine giren Siirt ilinin kültür sosyolojisi açısından önemli yere sahip olan mutfak kültürünü yine Siirt ilimizle özdeşleşen yemek, tatlı,(Büryan kebabı, kitel, ismeyket, imçerket,köfte, Arap dolması, perde pilav,bumbar,mehir çorbası,pırtıke çorbası ,gebole, aside tatlısı, varakkeek, zerfet, kiftel lebeniye, avtitu (imğellilet ) tandır ekmeği vb. ürünler ile ön plana çıkarmak, ürünlerin tanıtımına katkı sağlamak. |
PROJENİN KAPSAMI Özgün mutfak kültürünü araştırmak. Yaşatılmaya devam eden mutfak kültürü ile ortaya çıkan yemeklerin tanıtımı ile daha çok kişiye ulaşmak. Zengin kültürel mutfak kültürü değerlerimizi yaşatmak. Yaşatılmaya devam eden mutfak kültürü ile ortaya çıkan yemeklerin tanıtımı ile daha çok kişiye ulaşmak. Unutulmaya yüz tutmuş mutfak kültürü ögelerini yeniden gün yüzüne çıkarmak. |
KURUM İÇİ İŞBİRLİĞİ: Yiyecek İçecek Hizmetleri/Aşçılık Bilişim Teknolojileri Halkla İlişkiler Sanat Tarihi Tarih Grafik ve Fotoğraf/Grafik El Sanatları Tekn./ Bakırcılık Görsel Sanatlar |
KURUM DIŞI İŞBİRLİĞİ: Siirt Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Müzeler, STK'lar, Belediyeler |