T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / MERKEZ - Siirt Olgunlaşma Enstitüsü

MUTFAĞIM SİİRT

 

MUTFAĞIM SİİRT

MUTFAĞIM SİİRT

PROJE SÜRESİ: Kasım 2022- Ağustos 2024

PROJENİN AMACI

 Çalışma alanımız içerisine giren Siirt ilinin kültür sosyolojisi açısından önemli yere sahip olan mutfak kültürünü yine Siirt ilimizle özdeşleşen yemek, tatlı,(Büryan kebabı, kitel,  ismeyket,  imçerket,köfte, Arap dolması, perde pilav,bumbar,mehir çorbası,pırtıke çorbası ,gebole, aside tatlısı, varakkeek, zerfet, kiftel  lebeniye, avtitu (imğellilet ) tandır ekmeği vb. ürünler ile  ön plana çıkarmak, ürünlerin tanıtımına katkı sağlamak.

PROJENİN KAPSAMI

Özgün mutfak kültürünü  araştırmak.

Yaşatılmaya devam eden mutfak kültürü ile  ortaya çıkan yemeklerin tanıtımı ile  daha çok kişiye ulaşmak.

Zengin kültürel mutfak kültürü değerlerimizi yaşatmak.

Yaşatılmaya devam eden mutfak kültürü ile  ortaya çıkan yemeklerin tanıtımı ile  daha çok kişiye ulaşmak.

Unutulmaya yüz tutmuş mutfak kültürü ögelerini yeniden gün yüzüne çıkarmak.

KURUM İÇİ İŞBİRLİĞİ:

Yiyecek İçecek Hizmetleri/Aşçılık

Bilişim Teknolojileri

Halkla İlişkiler

Sanat Tarihi

Tarih

Grafik ve Fotoğraf/Grafik

El Sanatları Tekn./ Bakırcılık

Görsel Sanatlar           

KURUM DIŞI İŞBİRLİĞİ:

Siirt Valiliği,

İl Milli Eğitim Müdürlüğü,

Siirt Üniversitesi,

İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri,

Müzeler,

STK'lar,

Belediyeler

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.10.2024 - Güncelleme: 11.10.2024 10:54 - Görüntülenme: 59
  Beğen | 0  kişi beğendi